10. Traeger recept týdne

 

Kuřecí lízátka Traeger

 

Těžko si nezamilovat kuřecí lízátka – nejenže vypadají zábavně, ale také se lépe jedí než běžné paličky. Jakmile se naučíte je tvarovat, můžete je dochucovat podobně jako kuřecí křidélka. My máme rádi, když to trochu pálí! Ale pálivou omáčku můžete klidně vynechat, nebo jí přidat jen malé množství.

 

Počet porcí: 8

 

Ingredience:

18 středně velkých kuřecích paliček

Traeger Pork & Poultry Rub (kořenicí směs na vepřové a drůbež) – dle chuti

115 g rozpuštěného másla

375 ml Traeger 'Que BBQ omáčky

60 ml ostré omáčky

 

Doporučené:

 

Postup

 

Krok 1

  • Pomocí ostrého nože nebo kuchyňských nůžek nařízněte kůži a šlachy kolem paličky těsně pod kloubem. Maso stáhněte dolů k širšímu konci a z kloubu odstraňte zbývající kůži a chrupavku. Vyjměte malou kost, která přiléhá k noze, a ořežte zbylé šlachy. Opakujte se zbývajícími paličkami.

Krok 2

  • Okořeňte maso směsí Pork & Poultry Rub. Konce kostí obalte kousky alobalu, aby se při grilování nespálily. Nechte kuře odpočinout v lednici 1 hodinu, aby se chutě lépe propojily.

Krok 3

  • Nastavte Traeger gril na 82 °C a předehřejte s víkem zavřeným asi 15 minut. Pokud je k dispozici funkce Super Smoke, použijte ji pro intenzivnější chuť.

Krok 4

  • Paličky položte přímo na rošt grilu. Zavřete víko a uďte 30 minut.

Krok 5

  • Kuře sundejte z grilu (v tuto chvíli nebude ještě úplně propečené). Zvyšte teplotu grilu na 177 °C a předehřejte 15 minut.

Krok 6

  • Mezitím si v zapékací misce smíchejte rozpuštěné máslo, ½ šálku BBQ omáčky a ostrou omáčku. Přesuňte lízátka do misky, obalte je v omáčce a postavte je na stojato. Misku dejte zpět na gril a pečte, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 74 °C, asi 40 minut.

Krok 7

  • Ve malém hrnci na nízkém plameni ohřejte zbývající 1 šálek BBQ omáčky. Můžete přidat trochu ostré omáčky podle chuti. Omáčka by měla být hustá, ale ne lepkavá – pokud je příliš hustá, přidejte trochu másla. Udržujte teplou do dalšího použití.

Krok 8

  • Paličky namočte nebo potřete ohřátou BBQ omáčkou.

Krok 9

  • Zvyšte teplotu grilu na 232 °C. Lízátka položte přímo na rošt, zavřete víko a pečte, dokud nedosáhnou vnitřní teploty 79 °C, omáčka se nezkaramelizuje a kůže nebude křupavá – asi 10 minut. Dávejte pozor, aby se glazura nepřipálila. Dobrou chuť!

 

Originální produkty Traeger

 

Traeger – král peletových grilů přináší to nejlepší z americké tradice grilování a zároveň moderní technologie pro každodenní použití. Přidejte se k milionům spokojených uživatelů a zažijte na vlastní kůži, proč je Traeger celosvětovým lídrem. Grilujte s Traegerem a buďte součástí globální komunity grilovacích nadšenců!

 

Naše prémiové dřevěné pelety Traeger jsou vyrobeny ze 100 % přírodního, ekologického a zdravotně nezávadného tvrdého dřeva. Čisté dřevěné pelety Traeger zajišťují dokonalé hoření pro optimální chuť dřeva. Vyrobeno v USA.